Az UP Újpesti Rendezvénytér egy olyan koncepciót dolgozott ki, amelynek célja, hogy mindent egy kicsit másképpen mutasson be, mint ahogyan azt megszokhattuk.

Programtervünkben valamennyi művészeti ág képviselteti magát, így - a színház-, a film-, a tánc-, a képző- és a mozgásművészet, valamint a komoly- és könnyűzene is.

Az UP életében a művészeteken felül az ismeretterjesztés is fontos feladat. Témáinkat nem száraz tudományként kívánjuk tálalni, hanem a kor megkövetelte színvonalon és módon, élvezetes formában. Előadások, klubbok és filmvetítések egyaránt szerepelnek a programok között.

Célunk, hogy repertoárunknak köszönhetően az Up Újpesti Rendezvénytér egy olyan karakteres intézménnyé váljon, amely Budapesten, sőt az egész országban egyet jelentsen a színvonalas kikapcsolódással és az újszerű szórakozással.

Az UP a kisbabáktól a szép korúakig minden korcsoport számára térben és időben jól elkülönülő rendezvényeknek ad otthon, állandó, könnyen megjegyezhető idősávokban. Megkülönböztetett figyelmet fordítunk a tinédzserekre, akik számára igyekszünk „Nyitott Ház“ jelleggel rendelkezésre állni. Azt szeretnénk, hogy a fiatalok az UP-ot mielőbb közösségi életük meghatározó helyszíneként tartsák számon, ahol szabadidejüket kellemesen és hasznosan tudják eltölteni.

Különös hangsúlyt helyezünk az innovatív és interaktív programokra, így az UP egy olyan újszerű, friss, „trendi“ helyszín, amely nemcsak a kerület és környék lakóinak érdeklődésére tarthat számot, de rendezvényeivel, adottságaival országos, hosszabb távon pedig akár nemzetközi elismerést és ismertséget is kivívhat magának.