Végh Júlia 1990-ben Budapesten született. Tanulmányait a Magyar Képzőművészeti Egyetemen és a spanyolországi Valencia egyetemén (UPV) végezte, 2016-ban diplomázott.


2018-ban egy környezettudatossági projektjével elnyerte a berlini ‘The Universal Sea - Pure or Plastic?‘ művészeti díjat; míg 2015-ben a diplomázására készülő festménysorozatával az osztrák ESSL művészeti díjat (ESSL Art Award CEE); 2014-ben a Barcsay Jenő Alapítvány művészeti díjában részesült; illetve 2012-ben elnyerte a Magyar Képzőművészeti Egyetem – Barcsay Jenő Alapítvány művészeti ösztöndíját.


Munkái megtalálhatóak a Városi Képtár – Deák Gyűjteményben (Székesfehérvár, 2016) és több magángyűjteményben, például a Hamu és Gyémánt Gyűjteményben (Budapest, 2018), a Kepesita Gyűjteményben (Budapest, 2015), a Luciano Benetton – Imago Mundi Gyűjteményben (Olaszország, 2014), illetve az Unicredit Bank (Budapest, 2014) és a Fáy András Alapítvány, OTP Bank (Budapest, 2013) gyűjteményében.


Munkái számos egyéni és csoportos kiállításon szerepeltek, többek között: ESSL Múzeum (Klosterneuburg), Rochester Kortárs Művészeti Központ (New York), Whiteconcept Galéria (Berlin), Brody Studios (London) és az Art Market Budapest (Budapest).
Budapesten él és dolgozik.

Július 26-án, pénteken 17:00 órakor az UP Rendezvénytér Facebook oldalán pillanthatunk be műtermébe és művészetébe.