Helló, itt a M.a.csek – a Magyar Alternatívzene Csekkoló – két alapítója: Bidjari Leila és Kovács Adél Jenifer. Idén ősszel három alkalommal, összesen hat zenészt ültetünk az UP kanapéjára, hogy párhuzamba állítsuk és összeütköztessük az életművüket és a gondolataikat. Ez a sorozat az Alternatívák első évada.

Több, mint 4 éve dolgozunk zenészekkel és első körben azokat hívtuk el, akiket talán a legjobban ismerünk. Minden zenész párosban izgalmas hasonlóságok fedezhetők fel, de reméljük, hogy az estek végére a különbségeket is megtaláljuk.

Az Alternatívákban megmutatkozik az a tágabb alkotói közeg, amiben ezek a zenészek mozognak. Hogyan élik meg a hasonló történéseket a pályájukon: ugyanúgy, vagy teljesen másképp? Hogyan viszonyulnak egymáshoz?

Milyennek látják azon pályatársaik karrierjét,akik az övékhez leginkább hasonló utat járnak be? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a választ a beszélgetésekben.

Lesznek olyan párosok, akik baráti viszonyban vannak egymással, de olyanok is, akiknek

valószínűleg ez lesz az eddigi leghosszabb beszélgetésük egymással, így remélhetőleg a kérdezetteket is új interjú szituációba helyezi a mellettük lévő társ.

Az ország egyetlen, kizárólag magyar alternatív zenével foglalkozó magazin szerkesztőiként és

újpesti lakosokként nem titkolt szándékunk,hogy ezzel párhuzamosan az UP-ban egy élhe-tő és szerethető bázist alakítsunk ki az alternatív zene kedvelőinek, ahol biztosak lehetnek benne, hogy mindig találnak olyan programot,

ami érdekes lehet számukra.