A FOTÓPÁLYÁZAT ÉS A KIÁLLÍTÁS CÉLJA

Az UP Rendezvénytér 2020-ban első alkalommal hirdeti meg fotópályázatát melynek címe: Teraszon innen és túl

Belegondoltak már hányféle jelentése van a „terasz" szónak? Az Értelmező Kéziszótár 4 jelentést különböztet meg. De mit jelent Önnek? Azt, ahonnan csodálni lehet a kilátást, a naplementét, vagy ahol kellemesen ücsörögve kortyolgatjuk a kávénkat? Ahol a barátainkkal leülünk egy jó kis beszélgetésre egy pohár borral? Mit jelent Önnek az UP Rendezvénytér terasza? Még nem látta? Jöjjön fel, fotózza le a kilátást, az érzést, a hangulatot és küldje el nekünk. Kíváncsiak vagyunk Ön miként látja. A mi szemünk azt érzékeli, amit mi gondolunk erről. Azt, hogy szeretjük. És Ön?

A pályázat nyitott, nyilvános, azon foglalkozástól, életkortól és lakóhelytől függetlenül bárki részt vehet, hivatásos és amatőr fotósok egyénileg nevezhetnek a www.uprendezvenyter.hu/foto honlapon. Pályázatot csak pontosan kitöltött nevezési lappal fogadunk el, mely a honlapon lesz elérhető 2020. július 1-től kezdődően. A képek feltöltése is a honlapon keresztül történik a meghirdetett időtartamban, melyet a pályázati naptár tartalmaz. A feltöltött és a zsűri által kiállításra kiválasztott képek nagyításait a kiíró fél – a nyomtatásra alkalmas nagyméretű digitális fájlok alapján – vállalja. A pályázaton kiválasztott fotók készítőit 2-2 darab páros jeggyel is jutalmazzuk, általuk szabadon választott programunkban az UP REndezvénytérben. A programokra a jegyigényeket előre kell jelezni és foglaltság függvényében tudjuk azokat biztosítani.

A ZSŰRIZÉS

A zsűrizés két fázisban zajlik. Elsőként névtelenül, anonim módon, csak annak végeztével válik ismertté a pályázók neve. A zsűri az összes képet értékeli, majd ezek közül választja ki megosztásra a hozzávetőleg 30 képet, amik közül a közönség választhatja ki az első 10 helyezést, melyeket az Újpesti Városnapokon is kiállítunk. A helyezési sorrendet nyílt szavazással a közönség az UP Rendezvénytér Facebook oldalán dönti el, valamint a zsűri megítél egy szakmai díjat is, amelyet zárt ülésen döntenek el. A döntés ellen fellebbezésnek helye nincs.

Minden kiválasztott művet egy hónapig kiállítunk az UP Rendezvénytér Bisztrójában.

A PÁLYÁZÁS MENETE ÉS FELTÉTELEI

Regisztráció az alábbi linken található nevezési lap kitöltésével.

Nagyméretű .jpeg képek elküldése a nevezési lapon vagy az info@uprendezvenyter.hu e-mail címre (technikai követelményeket lásd: Pályázati feltételek, határidők: Pályázati naptár szerint.)

PÁLYÁZATI FELTÉTELEK

Szerzőnként maximum 2 db digitális, illetve digitalizált felvétel küldhető be .jpg formátumban.

Elvárt feltétel, hogy a képek az UP Rendezvénytér teraszán készüljenek 2019 január és 2020 augusztus 10. közti időszakban. A pályázó vállalja, hogy a digitális fájlokat feltölti a szerverre. Továbbá vállalja, hogy a bekért képek mellé egyidejűleg csatolja nevét, elérhetőségét, a képek technikai adatait, a képek leírását a nevezési lap pontos kitöltésével. A képek adatait csak az informatikusok ismerik, az első körös zsűrizés végéig a szerzők anonimek maradnak.

Eleve digitális, vagy az eredeti pozitívról, negatívról, diáról szkennelt nagyméretű, sRGB színterű, legjobb minőségben elmentett JPEG állományt kérünk. A digitális kép-file mérete minimum: 3 megabyte, maximum 20 megabyte lehet.

A képfájlok elnevezése: szerző, képcím, dátum: max. 40 karakter, ékezetek, szóközök nélkül, kisbetűvel (pl. toth_norbert_panorama_20200605).

A szerzők a kép beadásával tudomásul veszik a pályázati feltételeket, s hozzájárulnak, hogy a kiállításba beválogatott képeik az újpesti sajtótermékekben és a későbbi újpesti szabadtéri helyszíneken megvalósítandó kiállításokon megjelenjenek.

A pályázaton a www.uprendezvenyter.hu/foto menüpont alatt kitöltött nevezési lappal lehet részt venni.

Egy pályázónak csak egyszer szükséges a nevezési lapot kitöltenie! A nevezési lap végén max. 2 képet tud a rendszerbe feltölteni, majd a formot elküldeni.

A nevezési lap beküldésével a pályázó egyben nyilatkozik arról, hogy a pályázati feltételeket elfogadja, továbbá, hogy beküldött képei minden tekintetben megfelelnek a kiírásban szereplő feltételeknek.

Nevezési díj nincs.

Kizárólag a honlapon keresztül szabályosan feltöltött vagy a személyesen átadott kitöltött nevezési lappal rendelkező fotók vesznek részt a pályázati értékelésben.

PÁLYÁZATI NAPTÁR

A pályázat meghirdetése: 2020. július 1.

A regisztráció és a digitális felvételek feltöltésének kezdete 2020. július 1., vége augusztus 10. 24.00 óra. Kérünk mindenkit, hogy feltöltését ne hagyja az utolsó nap utolsó órájára.

Zsűrizés I.: augusztus 11-12.

Zsűrizés II.: augusztus 13-20.

A zsűrizés második szakasza, online, az UP Rendezvénytér Facebook oldalán zajlik a közönség által.

A kiállítási képek nagyítása, installálása augusztus 21-től.

Eredményhirdetés és kiállítás megnyitó: várhatóan 2020. augusztusában

A kiállítás helye: UP Rendezvénytér, 1042 Szent István tér 13-14.

Az ideiglenes kiállítás helye a kiválasztott 10 vagy 11 műnek- 1042 Szent István tér, UP Rendezvénytér installáció

SZERZŐI JOGI KÉRDÉSEK

A pályázatra beküldött valamennyi kép a szerzői jogvédelem hatálya alá tartozik. Kizárólag a beadó által készített, annak valamennyi, jogszabályokban meghatározott kritériumának megfelelő kép szerepelhet a pályázaton. Az alkotók felelősek az általuk beadott kép minden jogi vonatkozásában.

A pályázaton résztvevők nevezésükkel hozzájárulnak képeik kiállításához, a katalógusban és a kiállítást propagáló minden egyéb elektronikus és nyomtatott publikációkban, valamint a pályázat archívumában való térítésmentes megjelenéséhez. Minden egyéb utólagos képfelhasználás külön, egyedi szerződés nyomán történhet csak. A feltöltött képeket a kiállítás után törlik a szerverről, a kész képként beadott képeket visszaadják a szerzőknek.

NEVEZÉSI LAP

KAPCSOLAT

info@uprendezvenyter.hu

Tel.: +36 1 696 07 29

UP Rendezvénytér

1042 Budapest, Szent István tér 13-14.